Järvelä, Tanja

Tanja Järvelä valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta 1996 suorittaen klarinetinsoiton diplomitutkinnon erinomaisin arvosanoin Kullervo Kojon johdolla. Järvelä on opiskellut myös Ranskassa Christian Peignierin oppilaana ja Sveitsissä Zürichin musiikkikorkeakoulussa sekä osallistunut monille mestarikursseille.

Tanja Järvelä on aktiivinen orkesteri- ja kamarimuusikko. Hän toimi Jyväskylä Sinfoniassa klarinetin äänenjohtajana useita vuosia. Hän on soittanut myös Lahti Sinfoniassa, Oulu Sinfoniassa, Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterissa, Kokkolan Orkesterissa, Kuopion kaupunginorkesterissa, Mikkelin Orkesterissa sekä Jyväskylän Kamariorkesterissa. Järvelä on esiintynyt runsaasti erilaisissa kamarimusiikki- ja solistitehtävissä eri puolilla Suomea. Hän on myös osallistunut moniin erilaisiin levytysprojekteihin sekä toiminut teatterimuusikkona.

Järvelä on tunnettu myös taitavana pedagogina. Hän on toiminut klarinetinsoiton ja kamarimusiikin lehtorina Jyväskylän ammattiopistossa vuodesta 2000 lähtien sekä opettanut Jyväskylän ammattikorkeakoulussa klarinetinsoiton didaktiikkaa ja pedagogiikkaa. Tätä ennen hän on toiminut Keski-Pohjanmaan Konservatoriossa sekä useissa pääkaupunkiseudun musiikkioppilaitoksissa. Kälviän kansainvälisellä musiikki- ja orkesterileirillä Järvelä opetti vuosina 1997-2007. Suomen Klarinettiseura ry:n sihteerinä ja hallituksen jäsenenä hän toimi useita vuosia 1990-luvulla.

Tanja Järvelä tekee orkesteri- ja kamarimusiikkikonserttien lisäksi myös hää-, hautajais-, merkkipäivä- ja jumalanpalveluskeikkoja sopimuksen mukaan. Soitinvalikoimaan kuuluvat Bb-, A-, C- ja Es-klarinetti, basettitorvi sekä bassoklarinetti.

Yhteystiedot

+ 358 50 5637260
tanja.jarvela@gmail.com