Keskellä säveltä-konserttiesittelyt

Enja Heikkilä pe 17.9. klo 19 Villa Ranan ravintola

Jyväskyläläisen Enjan musiikki pysäyttää kuulemaan kuvauksia elämästä, ihmisistä ja tunteista. Enjan tapa esittää musiikkiaan on samaan aikaan vaatimatonta ja vahvaa. 24-vuotias muusikko ja musiikinopiskelija laulaa omia sävellyksiään säestäen itseään pianolla ja kitaralla. Vapaa pääsy.

Leena Pyylampi ja Elias Kahila la 25.9. klo 19 Pelimannitalo

Pyylampi (laulu, piano) ja Kahila (sello) tekevät uraa tahoillaan, ja konsertti alkaakin molempien soolokappaleilla. Illan mittaan Pyylammin laulelma-pianismi ja Kahilan poprock-sello fuusioituvat energiseksi duoksi. Ohjelmistossa on Pyylammin sävellyksiä piano-laulu-versioina ja sellon kera, sekä Kahilan selloluuppikappaleita, omia ja covereita. Tämä konsertti on kihelmöivä kombinaatio ja osoitus loistavasta yhteistyöstä. Liput 15/10€

Duo Bolidi feat. Saga Elgland la 2.10. klo 15 Pelimannitalo

”Sirkuksessa” on koko perheen poikkitaiteellinen esitys. Riemukkaassa kokonaisuudessa esitellään sirkuksen monenkirjavaa väkeä tanssin, sanattoman ilmaisun ja taidemusiikin keinoin. Teoksessa yleisökin pääsee mukaan sirkustelemaan osallistavien leikkien muodossa. Esityksessä kuullaan puolalaisten Antoni Cofalikin ja Józef Rychlikin säveltämä Sirkuksessa-sarja ja sen soittavat Anne Malinen, viulu ja Outi Jussila, piano. Koreografian on tehnyt ja tanssii tanssitaiteilija Saga Elgland. Liput 10/5€, perhelippu 20€.

Space Bar la 23.10. klo 19 Villa Rana, Blomstedtin sali

Konkarimuusikot Markku Rinta-Pollari (saksofoni), Pekka Törmänen (basso) ja Osmo Blomqvist (rummut) soittavat Markku Rinta-Pollarin afro- ja lattarivaikutteisia sävellyksiä. ”Avaruusbaarissa voi käydä soitannollisia keskusteluja useista teemoista välttelemättä vaikeitakaan aiheita. Toisaalta voi rupatella vapaasti niitä näitä. Keskustelussa syntyy myös hiljaisia hetkiä; niihin viittaa bändin nimen toinen merkitys – välilyönti.” Konsertti sisältää improvisaatiota ja saattaa aiheuttaa riippuvuutta livemusiikkiin. Liput 15/10€.

Irish Mixture su 31.10. klo 18 Pelimannitalo

Muusikot Sari Haapasalo (laulu, bodhran), Sanna Helén (alttoviulu) ja Timo Östman (kitarat) ovat esittäneet kelttiläistä perinnemusiikkia lukuisissa tapahtumissa eri puolilla Suomea. Kauniisti soiva irkkubändi on genressään erityisen monipuolinen – skaala ulottuu tunnelmallisista balladeista aina vauhdikkaisiin tanssisävelmiin ja riehakkaisiin juomalauluihin. Konsertissa voi halutessaan pistää tanssiksi. Liput 15/10€.

Trio Päijänne la 6.11. klo 18 Kuokkalan kirkko

Klassisen musiikin ammattilaiset mezzosopraano Annastiina Tahkola, alttoviulisti Maria Mangeloja sekä pianisti Eliisa Suni esittävät tyylikkään klassisen kokonaisuuden. Pyhäinpäivän illan hämärtyessä kuulija pääsee rauhoittumaan ajattomien sävellysten parissa. Konsertin säveltäjänimiä ovat mm. Johannes Brahms, Frank Bridge ja Henri Vieuxtemps. Konsertti järjestetään yhteistyössä Kuokkalan alueseurakunnan kanssa. Käsiohjelma 15/10€.

Pentti Rasinkangas ja Ohilyönti su 7.11. klo 15 Pelimannitalo

Pentti Rasinkankaan laulujen parissa on varttunut jo useampi vuosikerta suomalaisia lapsia. Laulut ovat usein humoristisia, välillä vakavia ja osuvat aina suoraan sydämeen. Tunnetuimpia lauluista ovat “Meidän uusi vauva”, “Markan possu” ja “Mennään hiljaa”. Ohilyönti on käsite suomalaisessa lastenkulttuurissa. Yhtye on palkittu mm. Lastenkulttuurin Valtionpalkinnolla. Ohilyönnissä soittavat Pentti Rasinkangas (laulu, kitara), Petteri Pitkänen (haitari, koskettimet), Tommi Lievemaa (sähkökitara, laulu) ja Sami Varvikko (basso, laulu). Musiikki on nimellisesti lastenmusiikkia, mutta sopii myös aikuisille; konsertissa kuuluu mm. länsimainen rytmimusiikki, kansanmusiikki, maailmanmusiikki, ja jopa ailahdus skata ja jatsia. Liput 10/5€, perhelippu 20€.

Aaro Laitinen Quintet su 21.11. klo 18 Villa Rana, Blomstedtin sali

Vuonna 2020 perustetun jyväskyläläisen yhtyeen musiikissa moderni jazz yhdistyy progressiiviseen rockiin ja elektroniseen musiikkiin. Sävelkielestä kuuluu pohjoismaisen jazzin perinne, mutta myös rikas rytmiikka esim. Lähi-idästä. Yhtyeen debyyttialbumi ”From 3 to 23” julkaistiin 13.8.2021. Sen sävellykset kuvaavat pandemia-ajan elämää sävyjen vaihdellessa aurinkoisesta lauantaiaamusta myrskyisiin, jopa melko raskaisiin tunnelmiin. Yhtyeessä soittavat Aaro Laitinen (piano/rhodes/syntetisaattorit), Kalle Keränen (saksofonit), Tuisku Lehtola (kitara), Hanna Turunen (sähkö- ja kontrabasso) ja Vili Kallonen (rummut). Liput 15/10€.